Share

Saavuimme hotelli Nuuksioon yhteiskuljetuksella Pasilan asemalta. Jokaiselle oli varattu yhden hengen huone. Oman avustajan kanssa tulleille oli varattu kahden hengen huone. Mukana oli yleisavustaja Milla. Hän auttoi mm. astioiden kantamisessa. Huoneiden luovutusten jälkeen saimme mennä päivälliselle.

Päivällisen jälkeen siirryimme kokoustila Keloon. Siellä kävimme läpi viikonlopun ohjelmaa ja lopuksi saimme ikäjärjestyksen mukaisesti nuorimmasta vanhimpaan hakea iltanaposteltavaksi sipsi- tai karkkipussin. Jokainen sai myös ottaa pienen käsidesipullon. Tämän jälkeen oli vapaata aikaa, jonka jokainen sai käyttää haluamallaan tavalla.

Aamiainen alkoi puoli yhdeksältä. Aamiaisen jälkeen siirryimme samaan kokoustila Keloon, jossa meitä odotti luontovalokuvaaja Satu Mali. Hän kertoi miten saa otettua hyviä valokuvia eläimistä ja esitteli kuvauskalustoaan. Hän esitteli myös ottamiaan kuvia sekä vastaili kysymyksiin. Tunnin jälkeen siirryimme ulos metsänreunaan kokeilemaan kuvaustekniikoita.

 

Lounaan jälkeen palasimme ulos. Pihalla meitä opasti FoRestFulista Inu Pelli sekä Tero Lähde kun osallistuimme erähenkisiin olympialaisiin. Jakauiduimme kolmen hengen ryhmiin.

Ensimmäinen tehtävä oli keksiä joukkueelle nimi. Mukana olivat mm. Erähemmot ja Hämähäkit. Lajeina olivat tulitikunheitto, tulusten sytyttäminen, onginta sekä ammunta ritsalla. Lopuksi oli suunnistustehtävä, jossa tarkoituksena oli etsiä lusikat seuraavaa tehtävää varten. Löydettyämme lusikat siirryimme laavulle syömään lättyjä ja juomaan nokipannukahvit. Juomaksi oli myös kuumaa mehua.

Illallisella ainoa ohjeistus oli, että piti jättää tilaa vatsaan illan ohjelmaa varten. Siirryimme ulos suorittamaan tehtävärataa. Ulkona oli jo tullut pimeää ja alkanut sataa vettä. Alun tehtävärasteilla mm.  selvitettiin eläimelle kuuluvaa pääkalloa. Tehtäväradan seuraava osuus oli rata, joka kuljettiin silmät sidottuna. Arvailimme mm. tähtikuvioita sekä etsimme ämpäristä kirjaimia. Tehtäväradan viimeinen osuus oli kodalla. Siellä meitä odotti eräopas Risto Karjalainen. Ruokana oli lohta sekä vihanneksia ja jälkiruokana oli nuotiossa paistettua suklaabanaania. Juomaksi sai glögiä.

Sunnuntaina aamiaisen jälkeen siirryimme jälleen kokoustilaan, jossa meitä odotti kolme Bliss Helsingin työntekijää. He ohjeistivat meitä workshopissa, kun teimme oman shevartalovaahdon sekä kasvoöljyn. Tutustuimme eteerisiin öljyihin ja niiden oikeanlaiseen yhdistelyyn. Tietoa sai myös muista mukana käytetyistä raaka-aineista.